Arkadaşlar merhaba, ben Bekir. Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunu asil(1200 küsürat adp)bir şekilde kazanıp sağlıktan elendiğim anımı sizlere anlatacağım. 24 Temmuz'da spor mülakatına girmek için saat 07.00'de Kara Harp Okulunun önünde beklemeye başladım. Akşam saat 16-17 suları anca çıkış sağlayabildik. İçeri girince bir hayli bekliyorsunuz çünkü diğer adayların koordine edilmesi vs. uzun sürüyor. Ne kadar erken girerseniz sizin için o kadar iyi olur. Spor mulakatinda önce koşu, sonrasında mekik, en son şınav gerçekleşiyor. Nizami şınavın/mekiğin nasıl çekildiğini sizlere öncesinde gösteriyorlar. Grup birincisi olarak fiziki yeterlilik testini geçmiş birisi olarak (85 FYT) özellikle spora dikkat etmenizi tavsiye ederim. YKS kadar etki etmese de beni çok öne attığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ertesi gün de aynı şekilde sözlü mülakat için sabah aynı saatlerde beklemeye başladım. Teker teker adaylar koordineli bir şekilde içeri alındıktan sonra;yemekhaneye çıkarılmamızın ardından aşağıdaki mülakat odalarının önüne geçiş sağladık. Mülakat sırası bana geldiğinde kapıyı tıkladım, içeriye girdim. Baş selamı verdikten sonra oturabilirsin Bekir dediler, takım elbisemin önünü açıp oturdum. Dik bir şekilde, ellerim dizimin üzerinde olacak şekilde komisyon başkanına bakıyordum. Komisyon başkanı okuduğum okulun ismindeki yazarın kim olduğunu, eserlerini saymamı istedi. Bunları bildim. Daha sonrasında üniversite puanımı sordular, onu da söyledim. Üniformasız bir komisyon üyesi Atatürk'ün inkılaplarından 3 tanesini saymamı istedi, doğru bir şekilde saydım.(Tekke ve zaviyelerin kaldırılması, halifeliğin kaldırılması ve harf inkılabı) Daha sonrasında komisyondaki havacı binbaşı fiziki testinde başarılı olduğumu ve buna nasıl çalıştığımı sordu. Sabah saatlerinde parklarda yaptığım koşulardan, barfikslerden bahsedince çok hoşuna gitti ve gülümseyerek aferim oğlum dedi. Ara sıra dikkat sorusu gelir diye kravat renklerini, odada portre var mı diye gözucu ile kontrol ettim. Bunu psikolog fark etti. Benim de bunu fark ettiğini görünce gülümsedi. Bende hafif bir şekilde gülümsedim. Daha sonrasında komisyon başkanı sessizliği bozarak tamamdır bekir çıkabilirsin dedi. Çıkana kadar takip ettiler hâl ve hareketlerimi. Ayağa kalkıp, takım elbisemin önünü ilikledikten sonra baş selamı verip uzatılan kağıdı aldım ve mülakat odasından çıkış yaptım. Mülakat sonucumu öğrendikten sonra gözyaşlarına boğuldum devrelerimle bekleme alanında çünkü henüz 18 yasimda bir zafer kazandigimi zannettim
) Harbiye'den çıkış yaptıktan sonra ailemi arayıp sonucu bildirdim, 27-28 Temmuz gibi sağlık için hastaneye gittim. Hastaneden her şey sorunsuz çıkarken S1 Vertberta ve Dalak büyümesi(Splenomegali) çıktı. S1 Vertberta hakkında hâlâ en ufak bir fikrim yok fakat dalak büyümesi boyum ve yaptığım koşulardan ötürü doğal bir şekilde büyümüş. İtiraza gittigimde ADP'ler açıklandı. 1200 küsur adp ile hastanede işlemlerime devam ettim. Sonrasında itiraz hastanemde de elendim. İlk denememdi ve kazandığımı zannetmiştim. Fakat sonrasında şehre geldiğimde aslında kazananın ben olduğumu fark ettim.
"Hedeflerime ulaşmaya çalışırken dönüştüğüm askeri kişilikte olan adam, hedeflerimden daha önemli." kelimesi çıktı ağzımdan. Siz elinizden geleni yapın, gerisi takdiri ilahi dostlar. Kalın sağlıcakla. Çalışmalara tam gaz devam!
#MSÜ2026
"Hedeflerime ulaşmaya çalışırken dönüştüğüm askeri kişilikte olan adam, hedeflerimden daha önemli." kelimesi çıktı ağzımdan. Siz elinizden geleni yapın, gerisi takdiri ilahi dostlar. Kalın sağlıcakla. Çalışmalara tam gaz devam!
#MSÜ2026