BEn ilk tercih olarak HAMYO yazarak mülakatlara gittim. İlk FYT günü maalesef hiç beklediğim gibi geçmedi. Aslında çok sıkı hazırlanmıştım ama ayağım çekti, koşamadım ve 1.24 gibi, en kötü halimle bile yapmayacağım bir performans sergiledim. 49 mekik, 36 şınav çektim ve 47 puan aldım. O gün çok üzülmüştüm ve elendiğime emin bir şekilde ilerledim.
İkinci gün sözlü mülakat günüydü. Oldukça heyecanlıydım ve önceki günden dolayı düşük bir mental durumdaydım. 6. komisyondaydım. Sıram geldi, içeri girdim. Sanırım başkan yarbaydı. Kendimi tanıttım. Deprem bölgesinden geldiğimi ve ikinci depremin ana merkezinden olduğumu söyledim. Ona göre sorular sordu. Deprem zamanı sizin oraya geçici vali olarak kim atandı? dedi. Cevap Abdülhamit Gül’dü ama ben Abdullah Gül dedim. Mustafa Kemal’in yazdığı kitaplar ve milli savunma sanayi dair sorular geldi. Genel olarak çok heyecanlıydım. Hatta yarbay, Sakin ol, sesini yükselt diye uyardı. (Orada zaten elendiğimi anladım.) Geçmeyi beklemiyordum ama yine de geçtim ve sağlık kontrolü için sevk edildim.
Sağlık aşamasını da geçtim. Oldukça kolaydı. Hatta göz çizdirmeme rağmen bu fark edilmedi. Sadece bilirubin yüksek çıktı, onu da kolayca hallettim. Ama ADP çok kötü geldi. İlk tercihim HAMYO’ya 6600 geldi, ikinci tercihim Deniz’de ise 5000 küsürlerdeydi. Sözlüde çok kötü performans göstermişim demek ki.
Şimdi MSÜ 26 öğrencisi olarak çalışıyorum. İnşallah bu sefer tek hedefim Kara Harp olacak ve bu son hakkım.
Herkese başarılar, her şey gönlünüzce olsun.