Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

2025 MSÜ Mülakat Anıları (TOPLU)

inzibatasiz

Araştırmacı Üye
Merhaba herkese 2025 Msü mülakatınızın nasıl geçtiğini, ne sorulduğunu, hangi okulun mülakatına gittiğinizi, fyt puanınızı ve adp sonucunuzu toplu şekilde yazın güzel bir etkinlik yapmış olalım katkı sağlayacak olan herkese teşekkür ediyorum şimdiden.

Merhaba, MSÜ 2025'e girmiş bir aday olarak MSÜ isteyen bütün arkadaşlara yardımcı olmak maksadıyla başımdan neler geçtiğini nasıl şeylerle karşılaştığımı vs. ayrıntılı olarak anlatacağım.

Öncelikle FYT günü benim için çok beklediğim gibi geçmedi, özellikle şınav ve mekik etabında istediğim performansı gösteremedim bundan dolayı koşuya biraz daha hırslı girdim koşuda çok deneyimli olduğum için atletizmle de biraz bağım olduğu için 54 saniye de koşarak koşudan tam puanı aldım 43 mekik ve 27 şınav çektim FYT puanım 80 geldi.

Sözlü mülakat günü genellikle heyecanlı, stresli ve en çokta bekleyerek geçiyor. Sözlü mülakata 5 kişi içinden ilk sırada girdim kapıyı tıklatıp gel sesini duyduktan sonra içeri girdim baş selamı verdikten sonra komisyon başkanının işareti ile sandalyeye doğru yürüdüm hoşgeldin oturabilirsin denildikten sonra ceketimin düğmesini açarak oturdum komisyon başkanı öncelikle kendimi yüksek sesle tanıtmamı istedi arkasından komutanların rütbelerini tam olarak hatırlamıyorum Türk Deniz Kuvvetlerinin envanterinde bulunan 3 adet fırkateyn sayabilir misin sorusu geldi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanını sordular, Preveze Deniz Muharebesi'nin önemini ve sonuçlarını anlatmamı istediler, Subay rütbelerini saymamı istediler, neden denizi tercih ettiğimi sordular, çünkü sadece DHO ve DAMYO tercihleri vermiştim. Sorular bildiğim şeyler olduğu için başarılı ve güzel bir şekilde cevapladım, sonuç başarılı idi.

Sağlıktan da sıkıntı yaşamadan başarılı bir şekilde geçtim.

En son adp bekleme aşamasın da maalesef yüzümüz gülmedi DHO istediğim için DAMYO hakkımdan feragat edip gitmedim ve adpden 2026 adayı olarak kaldım.

YKS: 270K FYT: 80 ADP'Ler:
DHO: 1680
DAMYO: 1093

Umarım okuyan herkese yardımcı olur, 2026 MSÜ'ye girecek bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.

Merhaba herkese 2025 Msü mülakatınızın nasıl geçtiğini, ne sorulduğunu, hangi okulun mülakatına gittiğinizi, fyt puanınızı ve adp sonucunuzu toplu şekilde yazın güzel bir etkinlik yapmış olalım katkı sağlayacak olan herkese teşekkür ediyorum şimdiden.
Profilimden görebilirsiniz sanırım, 2025 MSÜ Kamyo mülakat anımı anlatmıştım bir konumda. MSÜ 2026 adaylarına başarılar.

BEn ilk tercih olarak HAMYO yazarak mülakatlara gittim. İlk FYT günü maalesef hiç beklediğim gibi geçmedi. Aslında çok sıkı hazırlanmıştım ama ayağım çekti, koşamadım ve 1.24 gibi, en kötü halimle bile yapmayacağım bir performans sergiledim. 49 mekik, 36 şınav çektim ve 47 puan aldım. O gün çok üzülmüştüm ve elendiğime emin bir şekilde ilerledim.

İkinci gün sözlü mülakat günüydü. Oldukça heyecanlıydım ve önceki günden dolayı düşük bir mental durumdaydım. 6. komisyondaydım. Sıram geldi, içeri girdim. Sanırım başkan yarbaydı. Kendimi tanıttım. Deprem bölgesinden geldiğimi ve ikinci depremin ana merkezinden olduğumu söyledim. Ona göre sorular sordu. Deprem zamanı sizin oraya geçici vali olarak kim atandı? dedi. Cevap Abdülhamit Gül’dü ama ben Abdullah Gül dedim. Mustafa Kemal’in yazdığı kitaplar ve milli savunma sanayi dair sorular geldi. Genel olarak çok heyecanlıydım. Hatta yarbay, Sakin ol, sesini yükselt diye uyardı. (Orada zaten elendiğimi anladım.) Geçmeyi beklemiyordum ama yine de geçtim ve sağlık kontrolü için sevk edildim.

Sağlık aşamasını da geçtim. Oldukça kolaydı. Hatta göz çizdirmeme rağmen bu fark edilmedi. Sadece bilirubin yüksek çıktı, onu da kolayca hallettim. Ama ADP çok kötü geldi. İlk tercihim HAMYO’ya 6600 geldi, ikinci tercihim Deniz’de ise 5000 küsürlerdeydi. Sözlüde çok kötü performans göstermişim demek ki.
Şimdi MSÜ 26 öğrencisi olarak çalışıyorum. İnşallah bu sefer tek hedefim Kara Harp olacak ve bu son hakkım.

Herkese başarılar, her şey gönlünüzce olsun.

BEn ilk tercih olarak HAMYO yazarak mülakatlara gittim. İlk FYT günü maalesef hiç beklediğim gibi geçmedi. Aslında çok sıkı hazırlanmıştım ama ayağım çekti, koşamadım ve 1.24 gibi, en kötü halimle bile yapmayacağım bir performans sergiledim. 49 mekik, 36 şınav çektim ve 47 puan aldım. O gün çok üzülmüştüm ve elendiğime emin bir şekilde ilerledim.

İkinci gün sözlü mülakat günüydü. Oldukça heyecanlıydım ve önceki günden dolayı düşük bir mental durumdaydım. 6. komisyondaydım. Sıram geldi, içeri girdim. Sanırım başkan yarbaydı. Kendimi tanıttım. Deprem bölgesinden geldiğimi ve ikinci depremin ana merkezinden olduğumu söyledim. Ona göre sorular sordu. Deprem zamanı sizin oraya geçici vali olarak kim atandı? dedi. Cevap Abdülhamit Gül’dü ama ben Abdullah Gül dedim. Mustafa Kemal’in yazdığı kitaplar ve milli savunma sanayi dair sorular geldi. Genel olarak çok heyecanlıydım. Hatta yarbay, Sakin ol, sesini yükselt diye uyardı. (Orada zaten elendiğimi anladım.) Geçmeyi beklemiyordum ama yine de geçtim ve sağlık kontrolü için sevk edildim.

Sağlık aşamasını da geçtim. Oldukça kolaydı. Hatta göz çizdirmeme rağmen bu fark edilmedi. Sadece bilirubin yüksek çıktı, onu da kolayca hallettim. Ama ADP çok kötü geldi. İlk tercihim HAMYO’ya 6600 geldi, ikinci tercihim Deniz’de ise 5000 küsürlerdeydi. Sözlüde çok kötü performans göstermişim demek ki.
Şimdi MSÜ 26 öğrencisi olarak çalışıyorum. İnşallah bu sefer tek hedefim Kara Harp olacak ve bu son hakkım.

Nereye sevk edilmiştin hocam sağlık için?

Fyt: 51 Tyt sıralamam: 894 k sağlığıda geçtim adp 6329 geldi seneye kho inşallah yürekten isteyenler olarak hepimize istediğimiz okula girebilmeyi nasip etsin Allahım.

Ben bando astsubaylığın mülakatına girdim sözlü mülakatta bana ailemi ve kendimi tanıtmamı istediler tanıttım çok iyi bir ortam vardı komisyonda 6 kişi vardı komisyonda (başkanı sivildi) bando mülakatında evlendim fyt 49 geldi
(İlk defa girecek arkadaşlara tavsiyem stres yapmayın net bir şekilde cevaplar verin)

tyt kaçtı reis

kardeşim msü ye bel bağlama gözden şansa geçmişsin bu sene seneye elenme ihtimalin çok yüksek doktorlar affetmiyor sivil üni hedefide koy kendine kesinlikle
aynen öyle herkesin böyle düşünmesi lazım gerçekten, ne kadar çabalasakta nasipte yoksa olmuyor, büyük hedeflerle 1yıl çalışıp elenen çok arkadaşım oldu. bir hastanenin görmediğini diğeri görüyor.dediğin gibi msü ye bel bağlamamak lazım

Son konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.