Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

MSÜ göz cizdirmeyi ne zaman yapmalıyım

Enver pasaa

Çaylak
Arkadaşlar 4-5 ay sonrasında sınav var bildiğiniz üzere. Kara harp yada jandarma fakülte için no touch lazer olacağım sizce sınavdan hemen sonra mi cizdirmem gerek önce mi? Önce cizdirsem derslerden geri kalirim diye korkuyorum. Cizdirdikten ortalama ne kadar sürede spora ve ders başına geri dönebilirim?

Yılbaşına kadar çizdirmiş ol bence. Ben geçen sene bu aylarda çizdirmiştim ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Maksimum 1 2 hafta derslerden geri kalabilirsin daha fazla olmaz merak etme. Doktorun tavsiyelerini de iyi dinlemen gerekiyor.

Yılbaşına kadar çizdirmiş ol bence. Ben geçen sene bu aylarda çizdirmiştim ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Maksimum 1 2 hafta derslerden geri kalabilirsin daha fazla olmaz merak etme. Doktorun tavsiyelerini de iyi dinlemen gerekiyor.
Hangi hastanede yaptırdiniz hocam tavsiyeniz nedir

Hangi hastanede yaptırdiniz hocam tavsiyeniz nedir
Samsun da yaptırdım. İstanbul da güvenilir ve bilindik bir hastanede muayene ol ilk önce. Sonrasında gözünün lazere uyumlu olup olmadığı kontrol edilsin. Özel hastaneler yapıyor bunu genellikle. Dünya göz hastanesi en güvenilir olanı ama başka özel hastanelerde yapıyor. Tek değişen ameliyat ücreti olacak çünkü göz doktoru bir şey yapmıyor pek sadece gözünün lazere uyumlu olup olmadığına bakıyor. Ameliyata uyumluysa zaten seni bir cihazın altına yatırıyorlar ve gözünü kapatmaman için gözüne bir şey yerleştiriyorlar. Başında doktorlar da oluyor bayıltmıyorlar seni sadece gözünü uyuşturuyorlar. Ondan sonrasında zaten makine çizime başlıyor. 2 3 dakika falan sürüyor. Ameliyattan çıkarken bir kaç damla damlatıyorlar gözüne ve koruyucu bir gözlük veriyorlar. 1 hafta ev istirahatinde kalıyorsun. Duş almak ve gözüne su değdirmek kesinlikle yasak. Ovuşturman veya dokunmanda yasak. Bu 1 haftalık süreçte sana verilen damlaları belirli saatlerde damlatıyorsun bunu doktor sana söyler hangi damlaları alacağını ve hangi saatlerde damlatacağını. 1 hafta telefona ve bilgisayara falan bakmazsan iyi olacaktır. Doktor zaten seni 1 hafta sonra ki muayeneye kendisi çağıracaktır. O muayeneden sonra doktora danışabilirsin neler yapıp yapamayacağın konusunda. Güneşten gözünü koruman gerekiyor ve mümkün mertebe güneşli havalarda dışarı çıkma bence ilk aylarda. Güneş gözlüğü kullanman gerekiyor kesinlikle. Doktor sana ne tür bir güneş gözlüğü almanı söyler zaten. Klasik diyeceği şey bu yaşta gözünü çizdirme olacaktır. Benim için para kazanmak önemli değil diyecektir. Tek tavsiyem mümkün mertebe gözünü koru. Güneşe karşı hassiyetin de olacak bir kaç ay. Bu göz çizdirme ameliyatını yaptırmadan önce iyice düşün bence. Çünkü bizler asker olmak için bıçak altına yatıyoruz. Gönlünde gerçektek tereddütsüz bir şekilde asker olmak varsa yaptır. İleride bir gün caymayacağından emin ol. Askerlik bir yaşam biçimi olduğu için gönlünden geçene kulak vermelisin. İleride bir gün keşke lazer olmayıp gözlük taksaydım da diyebilirsin çünkü gözün neredeyse her zaman güneş toz vb. şeylere karşı hassas olacak. Derslerden maksimum dediğim gibi 1 2 hafta geri kalırsın o kadar ama konu anlatımı dinleyerek telafi edebilirsin bir nebze. Yardımcı olabilirmişimdir umarım.

Samsun da yaptırdım. İstanbul da güvenilir ve bilindik bir hastanede muayene ol ilk önce. Sonrasında gözünün lazere uyumlu olup olmadığı kontrol edilsin. Özel hastaneler yapıyor bunu genellikle. Dünya göz hastanesi en güvenilir olanı ama başka özel hastanelerde yapıyor. Tek değişen ameliyat ücreti olacak çünkü göz doktoru bir şey yapmıyor pek sadece gözünün lazere uyumlu olup olmadığına bakıyor. Ameliyata uyumluysa zaten seni bir cihazın altına yatırıyorlar ve gözünü kapatmaman için gözüne bir şey yerleştiriyorlar. Başında doktorlar da oluyor bayıltmıyorlar seni sadece gözünü uyuşturuyorlar. Ondan sonrasında zaten makine çizime başlıyor. 2 3 dakika falan sürüyor. Ameliyattan çıkarken bir kaç damla damlatıyorlar gözüne ve koruyucu bir gözlük veriyorlar. 1 hafta ev istirahatinde kalıyorsun. Duş almak ve gözüne su değdirmek kesinlikle yasak. Ovuşturman veya dokunmanda yasak. Bu 1 haftalık süreçte sana verilen damlaları belirli saatlerde damlatıyorsun bunu doktor sana söyler hangi damlaları alacağını ve hangi saatlerde damlatacağını. 1 hafta telefona ve bilgisayara falan bakmazsan iyi olacaktır. Doktor zaten seni 1 hafta sonra ki muayeneye kendisi çağıracaktır. O muayeneden sonra doktora danışabilirsin neler yapıp yapamayacağın konusunda. Güneşten gözünü koruman gerekiyor ve mümkün mertebe güneşli havalarda dışarı çıkma bence ilk aylarda. Güneş gözlüğü kullanman gerekiyor kesinlikle. Doktor sana ne tür bir güneş gözlüğü almanı söyler zaten. Klasik diyeceği şey bu yaşta gözünü çizdirme olacaktır. Benim için para kazanmak önemli değil diyecektir. Tek tavsiyem mümkün mertebe gözünü koru. Güneşe karşı hassiyetin de olacak bir kaç ay. Bu göz çizdirme ameliyatını yaptırmadan önce iyice düşün bence. Çünkü bizler asker olmak için bıçak altına yatıyoruz. Gönlünde gerçektek tereddütsüz bir şekilde asker olmak varsa yaptır. İleride bir gün caymayacağından emin ol. Askerlik bir yaşam biçimi olduğu için gönlünden geçene kulak vermelisin. İleride bir gün keşke lazer olmayıp gözlük taksaydım da diyebilirsin çünkü gözün neredeyse her zaman güneş toz vb. şeylere karşı hassas olacak. Derslerden maksimum dediğim gibi 1 2 hafta geri kalırsın o kadar ama konu anlatımı dinleyerek telafi edebilirsin bir nebze. Yardımcı olabilirmişimdir

Bende bi sene önce iki farklı yere gittim ikisinde de gözün lazer için tam uygun dediler ilk gittiğim yer özel klinikti doktor 100 bin lira para istedi geçen sene için ama siz milyon dolar versenizde bu yaşta yapamam dedi ikincisinde ise ven vidi bakırköye gittim 30 bin lira istediler ve ameliyati hemen yapmak istediler bende tedirgin oldum biraz o hastaneyi araştırınca bir sürü şikayet vardı kimisinin görme oranı yüzde onlara kadar düşmüş kimisinin gözünde birşeyler çıkmış bulanık görmeler vs. Asker olmayı çok istiyorum yani çocukluk hayalim ama bı yandanda risk var bir sürü hocam ömür boyu gözümden dolayı sıkıntı çekmek istemiyorum şuan zaten sadece 1.5 astigmat var beni de rahatsız etmiyor sadece askeriye için cizdircem. Hayallerim ile korkum arasında kaldım ne yapacağımı bilmiyorum eğer gerçekten güzel bir hastane kimsenin sıkıntı yaşamadığı bir hastane bulabilirsem cizdircem. Bu arada cevaplarınız için çok teşekkür ederim🙏

En erken zamanda çizdirmelisin. Fakat çizdirmek son çaren olsun.
Gözünde astigmat varsa astigmat egzersizlerini 2 ay civarında yap. Ocak ayı gibi doktora sabah saatlerinde randevu alır, uyandıktan sonra göz ölçümüne girersin. Yeni uyandıktan sonra göz derecen biraz daha düşük olur, sağlık mülakatında da bunu yaparsın.
SAĞLIK TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

En erken zamanda çizdirmelisin. Fakat çizdirmek son çaren olsun.
Gözünde astigmat varsa astigmat egzersizlerini 2 ay civarında yap. Ocak ayı gibi doktora sabah saatlerinde randevu alır, uyandıktan sonra göz ölçümüne girersin. Yeni uyandıktan sonra göz derecen biraz daha düşük olur, sağlık mülakatında da bunu yaparsın.
SAĞLIK TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Hocam göz egzersizleri göz kaslarını geliştirir sadece astigmanin göz kasları ile bir alakası yok doktorada sorduğumda ancak 0.25lik bı fark yaratabilirsin oda göz yorgunluğu azaldığı için dedi ben en iyisi işimi garantiye almak için iyi bir hastane bulup cizdircen

Bende de astigmat vardı zamanla böyle azaldı. Göz çizdirmek garanti değil aksine şans işidir.
Fakat dediğim gibi tavsiye değildir.

Hocam, 24 Ekim 2023 Tarihinde saat 14.26 ölçümünde 0.25 SPH 1.50 CYL/ 0.50 SPH ve 1.25 CYL
2024 şubat ayının ortaları gibi egzersizleri yapmaya başlamıştım 16 Nisan 2024 16.39 da 0.25 1.00 CYL/ 0.25 SPH 1.00 CYL
Bundan sonra egzersizleri bırakmıştım sabah uyandıktan yaklaşık 1 saat sonra 2025 Eylül 9.54 ise 0.25/0.75 0.25/0.75
Sana önerim erken saatte tekrar ölçtürmen.

Son konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.