Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şanlı Yuva bünyesindeki Instagram Hesaplarımızı takip edebilir, en güncel haberleri alabilirsiniz.

Msu skolyoz tahmin

Radyoloji okuyorum ve çokca kurul çekimi alıyoruz burda bir sorun yok gibi duruyor ama doktorlar bazen eleyebiliyor bir sorun olursa teknisyenlere beni yatarak alır mısınız yüksek derece skolyozum yok derseniz iyi biriyseler eğer yardım ederler

Radyoloji okuyorum ve çokca kurul çekimi alıyoruz burda bir sorun yok gibi duruyor ama doktorlar bazen eleyebiliyor bir sorun olursa teknisyenlere beni yatarak alır mısınız yüksek derece skolyozum yok derseniz iyi biriyseler eğer yardım ederler

Rica etsem attığım görüntüyede yorum yapar mısınız düzenli egzersizleri yapıyorum

Ekli dosyalar

• 0353fe1a-4737-447c-9945-e8aa6c27daf3.jpeg
    0353fe1a-4737-447c-9945-e8aa6c27daf3.jpeg
    292.2 KB · Gösterim: 21
Bu benim skolyoz tetkikim acaba bunu da yorumlayabilir misiniz

Ekli dosyalar

• 2046e773-ec60-4ecb-bca4-d8d54f22d587.jpeg
    2046e773-ec60-4ecb-bca4-d8d54f22d587.jpeg
    122.7 KB · Gösterim: 14
Bu benim skolyoz tetkikim acaba bunu da yorumlayabilir misiniz
Boynunuzda çok hafif var gibi duruyor sanmıyorum ki bir doktor bunu geçirmesin dediğim gibi masada çekilirse itirazınızda gözükmez skolyoza bu kadar takılmamanız gerek bence çünkü skolyozu masada alınca pek belli olmuyor ancak düz taban gibi sorununuz varsa buna daha dikkat etmelisiniz tüm adaylar için

Teşekkür ederim bu arada.buna da bakabilir misin acaba.Bi araba kazası geçirdim ertesi gün ki tetkik bu da fizik tedavi doktouna da gittim ciddi bişi yok dedi msü hazırlandığımı da söyledim çok ilgiliydi malum devlette olmuyor özele gittim bi kaç yerimden güzel bi şekilde çıtlattı ondan sonra bir daha çektirmedim ama durumun iyi sıkıntı yapma doktorun da sıkıntı yapmaz dedi sağlık mülakatı için

Ekli dosyalar

• IMG_2018.jpeg
    IMG_2018.jpeg
    656.3 KB · Gösterim: 14
Teşekkür ederim bu arada.buna da bakabilir misin acaba.Bi araba kazası geçirdim ertesi gün ki tetkik bu da fizik tedavi doktouna da gittim ciddi bişi yok dedi msü hazırlandığımı da söyledim çok ilgiliydi malum devlette olmuyor özele gittim bi kaç yerimden güzel bi şekilde çıtlattı ondan sonra bir daha çektirmedim ama durumun iyi sıkıntı yapma doktorun da sıkıntı yapmaz dedi sağlık mülakatı için

Bir sıkıntı yok gibi duruyor ders çalışmaktan bile daha fazla oluyor inanın kazaya rağmen iyi duruyor

Naz hanım selamlar Skolyoz röntgenimi uzman doktorlar kesin bir şey söyleyemem belki 2-3 belki 4-5 gibi kaçamak cevaplarla geçiştiriyor. Bir de sizden yorum alabilir miyim

Ekli dosyalar

• IMG_3258.jpeg
    IMG_3258.jpeg
    153.5 KB · Gösterim: 22
  • IMG_3259.jpeg
    IMG_3259.jpeg
    170 KB · Gösterim: 22
Naz hanım selamlar Skolyoz röntgenimi uzman doktorlar kesin bir şey söyleyemem belki 2-3 belki 4-5 gibi kaçamak cevaplarla geçiştiriyor. Bir de sizden yorum alabilir miyim
Kesin bir rakam söylenemez zaten. Her ölçümde farklı rakamlar çıkabilir. 4 derece gibi duruyor

Hocam net sonuca varamıyorsak nasıl eleyebiliyorlar ? Sizce hava astda sıkıntı çıkarır mı ? Yani bariz eğrilik var
Doktorun ölçümüne göre değişiyor. 3-6 derece arası genellikle aynı görüntüye sahip. 9-10 derecelere çıktın mı farkı hissediyorsun. Chat GPT'ye Geminiye mi soruyorsun da net bir şekilde eğrilik var diyorsun? Üst bölge düzeldiğinden ötürü orta bölgede minimal bir şey duruyor. Sen rahat ol diğer doktorlar da bu derecelerde ölçecektir diye düşünüyorum.

''Hocam net sonuca varamıyorsak nasıl eleyebiliyorlar ?'' Minimal ölçüm farkları.
Fakat genelde aynı prosedürden en geniş şekilde ölçülür.

Doktorun ölçümüne göre değişiyor. 3-6 derece arası genellikle aynı görüntüye sahip. 9-10 derecelere çıktın mı farkı hissediyorsun. Chat GPT'ye Geminiye mi soruyorsun da net bir şekilde eğrilik var diyorsun? Üst bölge düzeldiğinden ötürü orta bölgede minimal bir şey duruyor. Sen rahat ol diğer doktorlar da bu derecelerde ölçecektir diye düşünüyorum.

''Hocam net sonuca varamıyorsak nasıl eleyebiliyorlar ?'' Minimal ölçüm farkları.
Fakat genelde aynı prosedürden en geniş şekilde ölçülür.
Hocam büyük adamsın vesselam içime su serptin. Yarın ortopediye gideceğim. Geçen sene 8 derece dediler 1 senedir barfikse asılmaktan ellerim nasır tutar oldu. Teşekkür ederim görüşleriniz için.

Hocam büyük adamsın vesselam içime su serptin. Yarın ortopediye gideceğim. Geçen sene 8 derece dediler 1 senedir barfikse asılmaktan ellerim nasır tutar oldu. Teşekkür ederim görüşleriniz için.
Rica ederim, ortopedi doktoru değil radyoloji doktoruna gitmen lazım ya da rica et seni yönlendirsin. Küçük ilçelerde randevu bulmak zor oluyor.

Hesaplama ile ölçülmüyorsa 8 derece 5 derece diye nokta atışı söylemek yanlış olur. Sadece 10 dereceden düşük 5 derece civarı gibi söyleyebilirler.
Eğer skolyoz yapısal değil de kas dengesizliğinden ise ki çoğu insanın skolyozu böyledir, plank, hip trust ve ters mekik yaparak core-bel-kalça kasları güçlendirilirse daha dik bir duruş olacağı için skolyoz da ciddi mana da düzelecektir. Tabi skolyoz bence sağa bakıyor gibi bence sola bakıyor gibi diye düşünerek ortopedi doktorunun söylemi dışında ve fizyoterapi doktorunun yaptırdıkları dışında bir şey yapmak dereceyi de arttırabilir. Sağlık tavsiyesi vermiş olmamakla beraber 3 egzersizi de öneririm.
Skolyoz röntgenine girmeden önce de yine asılıyormuş gibi kendini esnetirsen derece daha düşük çıkar.

Rica ederim, ortopedi doktoru değil radyoloji doktoruna gitmen lazım ya da rica et seni yönlendirsin. Küçük ilçelerde randevu bulmak zor oluyor.

Hesaplama ile ölçülmüyorsa 8 derece 5 derece diye nokta atışı söylemek yanlış olur. Sadece 10 dereceden düşük 5 derece civarı gibi söyleyebilirler.
Eğer skolyoz yapısal değil de kas dengesizliğinden ise ki çoğu insanın skolyozu böyledir, plank, hip trust ve ters mekik yaparak core-bel-kalça kasları güçlendirilirse daha dik bir duruş olacağı için skolyoz da ciddi mana da düzelecektir. Tabi skolyoz bence sağa bakıyor gibi bence sola bakıyor gibi diye düşünerek ortopedi doktorunun söylemi dışında ve fizyoterapi doktorunun yaptırdıkları dışında bir şey yapmak dereceyi de arttırabilir. Sağlık tavsiyesi vermiş olmamakla beraber 3 egzersizi de öneririm.
Skolyoz röntgenine girmeden önce de yine asılıyormuş gibi kendini esnetirsen derece daha düşük çıkar

Skolyoz röntgenine girmeden önce de yine asılıyormuş gibi kendini esnetirsen derece daha düşük çıkar.

Ankara’da ikamet ediyorum şuan hiçbir hastanede radyoloji bölümüne randevu yok nedenini bilmiyorum. Söylediğiniz gibi yönlendirme şansı olup olmadığı soracağım. Siz göründüğüm doktorlardan daha tatmin edicisiniz hocam 😄. Yarın da doktor güzel sözler söylerse kafamda bitiricem Skolyoz işini.

Yalnız ortopedi uzmanları cobbs açısıyla tam ölçüm neden veremiyor ? Sonuçta Msü yönlendirdiği zaman Skolyoz tanısını ortopedi uzmanı koyuyor

Son konular

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.